Wat extra informatie over ATV Eigen Arbeid

Eigen Arbeid

 

Adres:

Zijdeweg 60

2245BZ Wassenaar

 

De vereniging, gelegen op de grens van Den Haag en Wassenaar is 5ha. groot en heeft 160 tuinen van elk 200 m3. Zij is vanuit alle richtingen eenvoudig te bereiken (zie ook www.eigenarbeidnl) en heeft een redelijk groot eigen parkeerterrein. Zij is met haar oprichting op 4 juli 1917 de oudste tuinvereniging van Den Haag.

De vereniging speelt zowel plaatselijk als landelijk een vooraanstaande rol op het gebied van ecologisch tuinieren en bezit het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren in de hoogste categorie. Behoudens het verenigingsgebouw  De Stal, is het complex niet voorzien van elektriciteit. De leden voorzien in hun energiebehoefte middels zonnepanelen. Wel zijn de zowel houten als stenen opstallen voorzien van stromend water (waarmee niet gesproeid mag worden) en aangesloten op de riolering.

Tuinhuizen mogen buitenmaats niet groter zijn dan 4 x 5 mtr. en broeikassen niet groter dan 2 x 3 mtr. In het verenigingsgebouw De Stal, vinden ontmoetingen plaats met o.a. sociale groeperingen. Voor leden, donateurs en kandidaatleden worden klaverjas- en jokercompetities georganiseerd en er kan worden deelgenomen aan o.a. de jeu de boulescompetities.

In onze winkel, die alleen op zaterdagochtend open is, is alles op tuingebied, maar dan wel passend in het ecologisch tuinieren, te koop. Schadelijke bestrijdingsmiddelen en meststoffen zijn taboe.

De leden en kandidaalleden worden niet alleen op de hoogte gehouden middels het viermaal per jaar verschijnende verenigingsblad Bloemlezing, maar ook wekelijks digitaal.

Kortom, een vereniging die in alle opzichten bij de tijd is!

Website: www.eigenarbeid.nl

eigen-arbeid

 

[terug]