Wat extra informatie over ATV Nut en Genoegen

Nut en Genoegen

Adres:

Meppelweg 882a

2544 BW Den Haag

ATV Nut en Genoegen is opgericht in 1914 en behoort tot de oudste verenigingen in Den Haag. Sinds de jaren Vijftig is de vereniging gevestigd aan de Meppelweg 882a in de Krachtwijk “Den Haag Zuidwest” en beschikt over een groot tuinpark met 201 tuinen op ca. 66.499 m3. Meer dan de helft daarvan bestaat uit openbare ruimte in de vorm van asfaltpaden en lanen, boompartijen en singels, een speelveld van ca. 13.600 mi, speelvoorzieningen, een paddenpoel, een vlindertuin, een permacultuurtuin en een jeu de boulesbaan.

Op de meeste tuinen staan stenen huisjes die zijn aangesloten op riool- en waterleidingnet. Stroom is niet aanwezig, Butaangas is in het verenigingsgebouw te koop. Op een groot gedeelte van de tuinen staan hobbykasjes die vervaardigd zijn uit aluminium, hout of staal.

De (grotendeels ontoegankelijke) windsingel heeft een hoge natuurwaarde. Op een eilandje in een van de vijvers is een bijenhouder actief bezig met zijn hobby.

De vereniging beschikt over een eigen Verenigingsgebouw met terras dat een fraai uitzicht geeft op het veld en de zich daarop plaatsvindende activiteiten. In het verenigingsgebouw worden activiteiten georganiseerd, o.a. prijs-klaverjassen/jokeren. Binnen de vereniging zijn o.a. een hobbyclub en een jeu de boulesclub.

Voor het afvoeren van groenafval, takken, huis en grofvuil zijn voorzieningen getroffen. Ook zijn er mogelijkheden voor opslag van zand, grond en/of compost op het complex aanwezig. Parkeergelegenheid is voldoende op het complex en langs de Meppelweg aanwezig. Het complex is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Website: www.atvnutengenoegen.nl

nut-en-genoegen

 

[terug]